Thursday, April 15, 2010

SUBHANALLAH..

subhanallah walhamdulillah walailahaillallah wallahu akhbar!! mari kita berzikir... ok. weekend ya tek terpaksa emergency balit ke kuching sebab bapak tersayang kenak mild stroke. OMG time ya nang rasa macam2 lah... duak tiga juak nak balit sebenanya tapi last2 mak nyuroh balit jak k neman nya. so aku balit lah pagi sabtu ya tek emergency ke kch. nasib juak ada flight since tok blom musim cuti sekolah kah apa so flight sik full..

ari jemat malam ya nang ku sik dapat tido miker benda ya. bingong rasa nyawa ku tuhan jak tauk. last2 dalam flight ya ku gurin lalu tido. sebelah nyebelah ku sekda urang. so ada 3 igek seat k ku gurin. nang ku sik duli urang lain lagik. masok belon gurin lu tido. dah sampei di kch kazen ku ambik trus ke ospitel. bapak ku dah masok ward tapi maseh lemah. omg nang lega benar ku dapat jumpa nya ria. atleast ku tauk gnei condition nya sebab kita tok akan bingong sik betempat selagik kita sik nangga dengan bigik mata dik pun. takat nengar cerita urang jak madah sik memadai.. mun aku lah. nang ku akan bingong akan itok..

bapak ku admit di ospitel 3 malam. so 3 malam lah aku tek check in rah ospitel. nang macam2 jak penyakit urang kinek tok. bahaya sik bahaya semua nya penyakit. jadi sidak nok gik mudak2 ya nok blom di agak penyakit ya mun boleh hindarkan lah k. jaga makan minum ya. jangan nak bedal sebarang ajak barang makan janji kenyang. sik ingat dudi ari klak ngidap seksa. ohh aok bapak ku kenak mild stroke tok tek sebab blood pressure nya nait. jadi nektok nya terpaksa lah nyaga makanan nya. sik boleh makan nyaman2 gilak gik koh pak. no kambin anymore kinek tok lah, kelak2 mun dah bait benar dikit jak boleh kali nak ohh.. 0.01gram.. aih.. makan kuah kari kambin jak lah pak. isik klak mek org makan. aih kempang ati..

insyaAllah mudahan juak bapak ku akan sihat seperti sedia kala seperti dolok marek nak. mudahan juak dengan izin tuhan. AMIN! ciao~ciao..


Get Well Soon Bapak!!!



And we all love you so very much!!!! :*

2 comments:

salmi dharmiza said...

ku doakan bapak ko sihat sejahtera aaamiinn... :)

juan affandi said...

amin..
thank u salmi..